Het lijkt erop, dat de branchevereniging voor zorgverzekeraars (ZN) zorgverzekeraar DSW onder druk zet mee te doen aan een collectief beleid. De NOS brengt dit nieuws vandaag.

DSW is de enige verzekeraar, die zich uit durft te spreken voor onvoorwaardelijke vrije keuze van zorgverlener, zich ook inzet voor vrije keuze van ziekenhuis en openlijk kritiek uit op onmaatschappelijk hoge winsten van andere zorgverzekeraars.

Ook dit jaar weer zijn de premies van de grote zorgverzekeraars (fors) gestegen en de vergoedingen weer teruggeschroefd. Dit alles omdat de kosten hoger zouden zijn. Die mogelijkheid lijkt hen al op voorhand op Prinsjesdag geboden te zijn door de minister van Volksgezondheid Schippers door aan te kondigen dat de jaarpremie zou stijgen naar 1211 euro (een stijging van gemiddeld 110 euro).
DSW is van mening dat de minisiter de kosten hoger inschat dan nodig en heeft de premies gelijk gehouden en geeft eind van 2014 zelfs geld terug.

Er worden kennelijk afspraken gemaakt tussen zorgverzekeraars en naar het zich laat aanzien niet in het voordeel van de verzekerden. De voorzitter van ZN, Rouvoet, heeft in juni 2014 een brief naar DSW voorzitter Oomen gestuurd kennelijk met het doel DSW te dwingen mee te doen met de lijn die gunstig is voor ZN en dus de grote zorgverzekeraars.