Eten voor de gezondheid van de hersenen klinkt misschien als een vreemd concept, maar de wetenschap heeft aangetoond dat je dieet een grote rol kan spelen, niet alleen in de gezondheid, maar ook in de hersenfunctie en de preventie van algemene cognitiestoornissen. Het eten van krachtige voedingsmiddelen voor de hersenen kan u helpen de cognitieve functie te verbeteren, inclusief geheugen, besluitvormingsvermogen, mentale responstijd en gemoedstoestand. Hersenkrachtvoedingsmiddelen bevatten antioxidanten en andere voedingsstoffen die de hersenen beschermen. Ze bieden ook essentiële vetzuren die hersencellen stimuleren en versterken. Probeer enkele van deze gezonde hersenproducten in uw dieet op te nemen en een verbetering van uw mentale focus te zien terwijl u de gezondheid van uw hersenen beschermt.

Zalm en tonijn
Vette vis zoals zalm en tonijn bevatten gezonde vetten die de hersenen voeden. De natuurlijke oliën van deze vissen zitten vol met Omega-3 vetzuren zoals DHA, die essentieel zijn voor de gezondheid van de hersenen . Het is aangetoond dat het eten van zalm, tonijn en andere vette vis de celgroei van de hersenen stimuleert. Het heeft ook links naar een beter humeur en minder stress, wat kan bijdragen aan het verbeteren van de cognitieve vaardigheden. Bovendien kunnen de Omega-3-vetzuren in zalm en tonijn het risico op cognitieve en geheugenstoornissen zoals dementie en de ziekte van Alzheimer verminderen.

Olijfolie
Olijfolie heeft veel voordelen voor de gezondheid, waardoor het een populaire keuze is in verschillende diëten en voedingsplannen . Het is ook een belangrijk energievoedsel voor de hersenen. De olie is een uitstekende bron van polyfenolen waarvan is aangetoond dat ze de hersenen beschermen. Het heeft ook veel antioxidanten die de hersenfunctie verbeteren en het risico op hersenaandoeningen verminderen. De olie is ook in verband gebracht het risico op depressie en dementie te verminderen. Het heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die de genezing kunnen versnellen en de algehele gezondheid kunnen verbeteren.

Soja
Dit is net als zalm en tonijn een uitstekende bron van omega-3 vetzuren en magere eiwitten, die beide helpen de hersenfunctie te ondersteunen en de gezondheid van de hersenen te verbeteren. Soja is ook rijk aan ijzer, een essentiële voedingsstof die belangrijk is voor de algehele gezondheid en de hersenfunctie. IJzergebrek kan van invloed zijn op het geheugen, de aandachtsspanne en het leervermogen. Een dieet met veel producten zoals edamame, tofu en eiwit op basis van soja kan hersencellen helpen ondersteunen, het geheugen verbeteren, de cognitieve functie verbeteren en helpen bij het leren.

Amandelen en walnoten
Deze noten zijn ook een uitstekende aanvulling op snacks of maaltijden die de hersengezondheid kunnen verbeteren en hersencellen kunnen beschermen. Deze gezonde noten zitten vol met de omega-3 vetzuren die je hersenen nodig hebben, samen met mager eiwit om hersencellen te versterken en de cognitieve functie te verbeteren. Amandelen en walnoten zijn ook geweldige bronnen van antioxidant vitamine E, waarvan is aangetoond dat het een krachtige hersenbeschermer is die is gekoppeld aan het verminderen van dementie en het risico van Alzheimer. Studies toonden een verlaagd risico tot 70% voor sommige groepen die een hoog vitamine E-dieet gebruikten.

Eieren
Een echte krachtpatser als het gaat om de gezondheid van de hersenen. Ze zitten boordevol voedingsstoffen die de hersenen op verschillende manieren helpen. Eieren bevatten choline, een belangrijke stof die helpt bij de chemische samenstelling van de neurotransmitters van de hersenen en kan helpen de hersenfunctie te verbeteren. Ze bevatten ook cholesterol, dat helpt hersencellen te vormen en de hersencellen en structuren kan versterken. Bovendien bevatten eieren verschillende antioxidanten, bevatten eiwitten en bevatten gezonde vetten, die allemaal bijdragen aan de bescherming van de hersenen.

Kokosolie
Een voedingsstof dat veel erkenning heeft gekregen voor gezond zijn . De voordelen voor de hersenen zijn ook bekend. Kokosolie is verbonden met verbeteringen in de hersenfunctie omdat de vetten erin ketonstoffen vormen die de hersenen kunnen gebruiken voor energie. Het vermindert ook vrije radicalen die hersencellen kunnen beschadigen en de cognitie beïnvloeden. Daarnaast is kokosolie een uitstekende bron van verzadigd vet, waarvan is aangetoond dat het de hersenfunctie helpt te verbeteren en de hersenen beschermt, waardoor het risico op neurologische aandoeningen wordt verminderd.

Bladgroente
Bladgroenten zoals spinazie en boerenkool zijn ook krachtige hersenversterkers. Bevat vol antioxidanten en voedingsstoffen, bladgroenten helpen de hersenen te beschermen en de functie ervan te verbeteren. Vitamine A, C en K helpen om vrije radicalen te verminderen, het hersenvermogen te vergroten en de gezondheid van de cellen te verbeteren. Folium en luteïne en in overvloed aanwezig in deze groenten, waardoor de hersenen worden versterkt. Hoge gehalten aan kalium en ijzer verbeteren ook de hersenfunctie en verhogen de oxygenatie, beschermen de hersenen en maken het efficiënter.

Bosbessen
Krachtig met hersen-beschermende antioxidanten . Bosbessen helpen ook om ontstekingen te verminderen, een hoeksteen van vrijwel alle degeneratieve aandoeningen van de hersenen.

Kurkuma
Werkt door delen van ons DNA aan te zetten die ontstekingen helpen verminderen.

Paardebloembladen
Rijk aan prebiotische vezels, het specifieke type vezels dat de groei van hersenondersteunende darmbacteriën bevordert.

Beweging/oefening
Aërobe oefening zet de genen aan die BDNF (een groei- en beschermend hormoon) maken dat zich richt op hersencellen .

Asperges
Rijk aan prebiotische vezels ter ondersteuning van hersen-gezonde darmbacteriën . Asperges bevatten veel ontstekingsremmende voedingsstoffen en folaat.

Jicama
Een van de beste bronnen van prebiotische vezels. Jicama, ook bekend als Mexicaanse yam, bevat veel vitamine B6, folaat en vitamine E.

Kale
Een geweldige koolhydraatarme groente die rijk is aan vitamine C, K en A, maar ook aan kalium en ijzer.

Brocolli
Hoog in sulfurofaan, een chemische stof die helpt bij ontgifting, vermindering van ontsteking en beheersing van schadelijke vrije radicalen.

Avocado
Hoog in enkelvoudig onverzadigde vetten ter bescherming van hersencellen . Van avocado-olie is aangetoond dat het helpt bij het handhaven van een gezond bloeddrukniveau.

Rode wijn
Rijk aan polyfenolen die de hersenbloedstroming daadwerkelijk kunnen stimuleren.

Pure chocola
Rijk aan polyfenolen die de hersenbloedstroming daadwerkelijk kunnen stimuleren.

Spinazie
Rijk aan hersen-beschermende antioxidanten samen met vitamine K, foliumzuur en luteïne.

Pompoenpitten
Een rijke bron van zink, een mineraal dat een belangrijke rol speelt in het geheugen en de algehele hersenfunctie.

Kimchi
Een traditioneel Koreaans gefermenteerd gerecht dat is geladen met gezonde probiotische bacteriën, die de gezondheid van de hersenen bevorderen .

Dergelijke voedingsmiddelen zijn hersenvoedingsvoedsel omdat ze voedingsstoffen bevatten die de hersenen versterken, de functie ervan verbeteren en deze beschermen tegen beschadiging en ziekte. Een dieet met veel antioxidanten, omega-3 vetzuren, gezonde vetten, ijzer en andere voedingsstoffen kunnen je hersenen extra opvoeren en helpen bij het voorkomen van dementie, de ziekte van Alzheimer en andere hersenaandoeningen. Houd je hersenen jong door deze hersenkrachtvoedingen mee te nemen de volgende keer dat je boodschappen gaat doen of voedsel verzamelt.