Zorgpremies weer duurder
De meeste zorgverzekeraars hebben de pakketten, premies en dekkingen bekend gemaakt. Gemiddeld stijgt de premie met maar liefst 10% !
Iedereen krijgt automatisch een (verlengings)aanbod van de huidige verzekering. Kijk goed of er voldoende fysiotherapie vergoed wordt.

Basis verzekering en aanvullende verzekering
De basisverzekering is voor iedereen verplicht. De inhoud staat vast. De aanvullende verzekering is niet verplicht en wordt bepaald door de zorgverzekeraar. Elke verzekeraar geeft er zijn eigen invulling aan. De dekking en de prijs verschillen dus per pakket.

Is het verstandig een aanvullende verzekering te nemen ?
Ja. Nog steeds loont het om per maand premie te betalen voor fysiotherapeutische behandelingen. Een vrijwillig eigen risico voor de aanvullende verzekering is vrijwel altijd ongunstig.

Welke verzekering moet ik nemen ?
We hebben ook voor 2017 weer de keuze uit maar liefst 200 pakketten ! Je vraagt je af waarom het zo ingewikkeld moet. We hebben een lijstje gemaakt van aanvullende verzekeringen, de vergoeding voor fysiotherapie die ze geven en de premie. De lijst download je hier.
Op vergelijkingssites kan je pakketten vergelijken op inhoud, dekking en prijs. Sommige vergelijkingssites worden betaald door zorgverzekeraars en geven dus geen onafhankelijk advies. Kijk dus op meer dan een vergelijkingssite.

Collectief
De bekendste is FNV die een gunstiger variant van de Menzis pakketten aanbiedt. Maar let op: niet alle pakketten zijn gunstiger ! Voor alleenstaanden is FNV-Menzis 2 gunstiger dan hetzelfde pakket via Menzis, de andere dus niet. Heb je een gezin, dan is al gauw elk pakket via FNV gunstiger. Je betaalt slechts een keer contributie FNV (10-16 euro per maand) en elk gezinslid betaalt minder premie. Bovendien kan je via FNV van meer voordelen profiteren.
Ook als je je via je bedrijf kunt verzekeren kan dit in premie schelen; of de vergoedingen aansluiten bij jouw behoefte moet je zelf goed bekijken.
Hoor je niet bij een collectief ? Vast wel. Kijk maar eens hier.

Alternatieven
Aanstaand jaar komen 2 nieuwe zorgverzekeraars op de markt: Nationale Zorgfonds en Zorgeloos. Leg je dus nog niet vast aan een zorgverzekeraar voordat je het aanbod van deze twee gezien hebt.