Eén van de belangrijkste kankeronderzoekers van dit moment, Danny Hillis, zegt dat we in de reguliere geneeskunde op het verkeerde spoor zitten. De mens als geheel moet behandeld en genezen worden, niet alleen een onderdeeltje.

De ontdekking van antibiotica was een succes voor de medische wetenschap. Maar daardoor tevens een ramp. Want daardoor zijn we alle ziekten gaan beschouwen alsof het infectieziekten zijn.

Maar de meeste ziekten zijn ziekten van het hele systeem. Als er maar naar één onderdeel wordt gekeken (zoals bij cholesterol), dan wordt het systeem ergens anders verstoord en krijgen we dus andere ziekten. Dat noemt men dan bijwerkingen. Die moeten ook weer onderdrukt worden en zo heb je binnen de kortste keren een snoepdoos pillen vol. De oude en alternatieve geneeswijzen, die zich richten op het herstellen van de balans zijn dus beter en gezonder. Daar moeten we naar toe, zegt hij.

Hij is bezig met erg belangrijk onderzoek om dit in de reguliere geneeswijze in te voeren. Een revolutie, en een belangrijke steun voor het gezichtspunt van de alternatieve geneeskunde.

De opmerkingen van Hillis over cholesterol staan in een artikel over hem op de site The Third Culture: Cancering – Listening in on the body’s proteomic conversation

Video (TedTalks) van Danny Hillis (W. Daniel Hillis) op ted.com:
Understanding cancer through proteomics
Je kunt onder de video de Nederlands ondertiteling aan/uit klikken


BRON: www.infowebweistra